Доставка
 

Уважаеми клиенти,

Срокът за доставка е от 3 до 5 работни дни от датата на Вашата поръчка. ПРЕСО ООД  доставя поръчаните стоки чрез използване на трето лице – куриер Еконт. Клиентът може да избере доставка до точен адрес или доставка до избран офис на куриер. Стойността на доставката се изчислява в момента на поръчката според ценоразписа на Еконт.  Клиентът е длъжен да се запознае предварително с условията на  куриера относно условията за предаване на стоките. ПРЕСО ООД не носи отговорност за изпълнението и промяна на тези условия от страна на  куриера.
При избор на доставка до адрес на Клиента, стоките се доставят на посочения от него адрес и ПРЕСО ООД не носи отговорност за недоставяне на стоката в случай, че посочените от Клиента данни са неверни, неточни, непълни или заблуждаващи.

При приемане на стоката клиентът подписва придружаващите документи. Приемането на стоката и подписването на документите може да се извърши и от трето лице. За такова се приема всяко лице, различно от клиента, което се намира на посочения адрес и приема доставката.

В случай че в предвидения срок за изпълнение на поръчката клиентът не може да бъде намерен на посочения адрес и не са осигурени условия за осъществяване на доставката, ПРЕСО ООД се освобождава от задължението да достави поръчаната стока.

Клиентът получава електронно писмо на посочен от него електронен адрес, указващ статуса на поръчката. При всяка промяна на статуса на поръчка, клиентът ще бъде уведомяван посредством имейл съобщение.

В случай че  ПРЕСО ООД не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, има задължението  да уведоми за това Клиента и да възстанови платените от него суми в срок до 30 календарни дни от датата, на която е следвало да се изпълни задължението  по договора.

ПРЕСО ООД си запазва правото да променя третото лице извършващо доставката без да предупреждава предварително Клиента, стига това да не променя начина на доставка и да не увеличава цената.

Клиентът трябва да прегледа стоката в момента на получаването ѝ и ако не отговаря на поръчката или има недостатъци да уведоми доставчика .

 Клиентът има право и да откаже получаването на заявената стока при наличие на дори само едно от следните условия:

  • Доставените артикули очевидно не съответстват на поръчаните
  • Сумата, която клиентът трябва да плати с наложен платеж, е различна от дължимата сума на поръчката
  • Клиентът желае замяна на поръчаните артикули
  • Клиентът желае да върне поръчаните артикули

Замяна на поръчана стока се изпълнява след писмено заявено по имейл желание за замяна не по-късно от 14 работни дни от датата на получаване на стоката.

В случаите на замяна или връщане на доставена стока, артикулите следва да се върнат в добър търговски вид, с ненарушени оригинални опаковки и придружени от оригиналните документи – фактура или стокова разписка, касов бон.

Стоката, подлежаща на замяна или връщане, се изпраща от клиента на адрес: ПРЕСО ООД, п.к.6006, гр.Стара Загора, бул. Патриарх Евтимий 10а

Когато клиентът желае замяна или връщане на  стоката, транспортните разходи до посочения адрес са за негова сметка.
Възстановяване на платените суми: при плащане с кредитна карта, възстановяването на сумата става в сметката, от която е наредено плащането, не по-късно от 10 работни дни след датата на връщане на стоката. При плащане с наложен платеж, сумата за върнатата стока се изпраща на посочения от клиента адрес на доставка.

ПРЕСО ООД има право да не възстанови заплатената сума, ако е на лице едно от посочените условия за връщане на стока.

  • Доставената стока е с нарушен първоначален вид- изпрана, скъсана и др.
  • Нарушена или скъсана е опаковката
  • Не са предоставени придружаващите я документи


Безплатна доставка: за поръчка на стойност над 99,99 лв.